Twirl en Dancefactory Kapelle

NIEUWSBRIEF 2-2016

---

Dag seizoen 2015-2016, hallo seizoen 2016-2017!!

Na een geslaagde en gezellige ledendag in Omnium, de meivakantie, de open lesweken in juni, ijsjes in de laatste lesweken en een overvolle Zumba Family Summer Party in juli, is het seizoen echt ten einde!

Helaas betekent het ook dat wij van een aantal docenten afscheid hebben moeten nemen!

Kirsten Froijen verlaat na heel wat jaartjes actief T&D docent helaas het schip! Zij heeft een aanbod bij haar werkgever gekregen om naar een hogere functie te groeien, hetgeen naast haar gezin extra tijd gaat vergen. Wij wensen haar heel veel succes toe met deze groeimogelijkheid en bedanken haar voor al die jaren waarin zij vol enthousiasme en passie het dansen overbracht op de T&D-ers!

Lisette Jacobs, de juf van de peuters en de swingkids, kreeg half juni een aanbod in haar woonplaats Middelburg om een bestaande dansschool geheel over te nemen. Een aanbod wat niet iedere dag langs komt, en je eigenlijk niet kan laten liggen. Hetgeen wel betekent dat zij haar uren bij T&D in het nieuwe seizoen niet kon blijven draaien... Erg jammer, want wij , en wij denken ook veel T&D-kinderen, hebben genoten van Lisette als dansjuf! We gaan haar dan ook zeker missen, maar wensen haar vooral het allerbeste met haar eigen dansschool in Middelburg! Ook deze dansschool met als hoofd Lisette, zal in december meedoen aan onze ZeeBra competitie!

Judy Kooger was, net als Lisette, nog maar een seizoen aan boord bij T&D. Door omstandigheden is zij helaas niet beschikbaar voor het komende seizoen. Iets wat wij, maar ook Judy zelf heel naar vinden! We sluiten echter niet uit dat Judy in de toekomst zich weer kan aansluiten binnen het T&D docententeam.

Met het wegvallen van drie docenten, zijn we de afgelopen maanden naarstig op zoek gegaan naar opvulling van het docententeam. Wij vinden het belangrijk om variatie te blijven aanbieden in lesstijlen en manieren van lesgeven. Voor ieder wat wils bij T&D! In deze nieuwsbrief stelt het voltallige docententeam zich graag aan u voor!

Waar deze nieuwsbrief eigenlijk om draait: het nieuwe lesrooster seizoen 2016-2017! We kunnen jullie melden dat het NU online staat! Wel even deze nieuwsbrief goed doorlezen, want we willen graag van jullie allemaal weten in welke les(sen) we je mogen verwelkomen!!

En nu:

VAKANTIE!!! Geniet er allemaal van!!!

Groetjes Twirl en Dancefactory

---

Demo tijdens Festival Geniet Hof Keizersweel

 

Zaterdag 2 juli was het zover, een optreden tijdens Festival Geniet in Wemeldinge stond op het programma.


Een groot deel van de leden vertrok gezellig op de fiets vanaf de Vroone onder leiding van verschillende ouders en Sabriene. Janine was de `bezemwagen` in geval van nood...........   De andere leden kwamen zelf naar het festival toe.


Met ruim 60 leden hebben we tijdens dit festival een demonstratie gegeven, van zumba tot twirl, van kidsdance en streetdance tot klassiek.
We hebben bijna alle stijlen binnen twirl en dancefactory laten zien.


Iedereen heeft genoten en ondanks dat er een technisch probleem met de muziekinstallatie bij het festival was, kwam alles helemaal goed.

 

Er zijn van ons optreden prachtige foto's gemaakt door "Oog op Goes", heb je ze nog niet gespot: check de onderstaande links!

http://oogopnederland.nl/goes/2016/07/07/twirl-en-dancefactory-bij-festival-geniet/

http://oogopnederland.nl/goes/2016/07/07/twirl-and-dancefactory-kapelle-bij-festival-geniet-deel-2-van-2/

---

EuroCup; zilver en een 4e plaats voor Sjors Huisman!

Sjors heeft een tweetal prachtige prestaties geleverd op de EuroCup twirl in Frankrijk. Van donderdag 7 juli t/m zondag 11 juli streed hij met top twirlers uit 17 landen om ere metaal op dit kampioenschap! 

Met zijn solo 1 baton trad hij voor het eerst aan in het internationale veld. Hij behaalde een hele  mooie zilveren plak in de elite klasse (hoogste klasse) 

Ook nam hij met zijn vriendin, Mandy Derksen uit Huissen deel in de categorie duo senioren. Per land mag er slechts 1 duo meedoen aan dit kampioenschap. Om dus mee te mogen doen, moest er eerst in Nederland gestreden worden voor deze plaats met andere duo's!   

Het duo stond na de voorronde op een hele mooie uitgangspositie; namelijk brons! Helaas ging in de finale het gastland Frankrijk over Nederland heen, waardoor Sjors en Mandy uiteindelijk 4e zijn geworden in de finale! Jammer van het net missen van eremetaal, maar op de prestatie aan zich zijn we zeer zeker erg trots!

Alsof het nog niet genoeg is.... maakt Sjors zich nu op voor het volgende internationale evenement: de Wereldkampioenschappen in Helsingborg, Zweden in augustus! 

Hier doet hij mee met zijn solo freestyle (choreografie op vrij gekozen  muziek), en daarnaast maakt Sjors ook deel uit van het Nationaal Team. Dit team komt namens Nederland uit op het WK, en bestaat uit een selectie van individuele twirlers uit de hoogste nationale klassen. Zij trainen een jaar lang, circa 2 keer per maand een volle dag, elders in het land samen, om samen de ultieme prestatie te leveren op het WK! 

De komende weken voor Sjors dus nog flink doortrainen, en dan is hij klaar voor het WK!

Via onze facebookpagina houden we jullie in die periode op de hoogte van zijn avontuur!

---

Het nieuwe lesrooster seizoen 2016-2017 staat online!

Kijk snel op:

http://www.twirlendancefactory.nl/rooster-20162017/ 

We hebben het rooster met grote zorg samengesteld, mede door jullie eigen input! Dank hiervoor! (enquete)

Helaas hebben we de les "dancehall" niet kunnen toevoegen in ons rooster! Uit de enquete bleek dat de zaterdag niet heel erg populair is als lesdag... Echter bleek de zaterdag wel de enige beschikbare lesdag van dancehall juf Nicole. Zij studeert nog in Arnhem, dus door de week even op en neer naar Kapelle.... Wel hebben we met Nicole afgesproken dat zij ook het nieuwe seizoen workshops dancehall zal gaan verzorgen, bijvoorbeeld tijdens een schoolvakantie! Wordt vervolgd!

---

Welke les(sen) ga jij volgen vanaf 5 september??

Ter voorbereiding voor de docenten, maar ook voor een evenredige verdeling van het aantal deelnemers in de lessen, vragen we jullie allemaal (dansers, twirlers en sporters!) om het opgave formulier seizoen 2016-2017 in te vullen voor 15 augustus aanstaande.  

---

Even voorstellen: het docententeam 2016-2017!

Dansdocenten:

• Janine van Cadsand

• Sabriene Hendrikse

• Demi van Vlies

• Nathalie Montauban

• Linde Hanny

• Maxime van de Molenberg (stagiaire 4e jaars MBO dans)

Twirldocenten:

• Mandy Houtekamer

• Esmee Koeman

• Sjors Huisman (workshops ivm studie) 

• Mirian Hakkaart

Omdat de vereniging best groot is, en sommigen leden en docenten elkaar nog maar erg weinig hebben gezien, stellen we ons hieronder graag nog even aan jullie voor:

---

Maxime  Molenberg

hoi allemaal!

Ik vond het een super jaar en ik heb erg veel zin in aankomend seizoen!  Ik ga verschillende energieke lessen geven, waarin we weer veel gaan leren. 

Leuke lessen waarin ik het fijn vind als jij je thuis voelt en waarin je je eigen krachten kan toepassen. Ik hoop natuurlijk vooral dat jij bij me komt dansen!

heb je er al zin in?? ik wel!! tot volgend seizoen!

liefs maxine

---

Mirian Hakkaart

Hallo allemaal!

Alweer 12 seizoenen T&D! In 2004 zijn Sabriene en ik vol enthousiasme in het grote T&D avontuur gesprongen! Nu.. ruim 12 jaar later, ouder, wijzer en ook stiekem wat grijze haren rijker, kunnen we alleen maar heel erg trots zijn op wat T&D in die 12 jaar tijd is geworden! Een bloeiende en bruisende vereniging!

Wat Sabriene is bij de dansafdeling, houd ik me voornamelijk bezig met de twirlafdeling. Ik voeg mij graag bij de solisten die zich richten op regionale, nationale en internationale twirlwedstrijden! Binnen deze voornamelijke een-op-een trainingen bouw je een heel persoonlijke band op met een sporter. Het is een uniek traject wat je samen aflegt! Samen werken aan persoonlijke doelen, samen genieten wanneer die doelen behaald worden! Natuurlijk vind ik het ook erg leuk om ook met de jongere generatie twirlers, op welk niveau dan ook, te werken! 

Naast het lesgeven houd ik me samen met Sabriene en Janine, ook heel veel uren achter de schermen met T&D bezig. Samen met een aantal vrijwilligers houden we T&D op koers!

We gaan er dan ook weer vol tegen aan om ook van het seizoen 2016-2017 weer een leuk en gezellig seizoen te maken! Met al een aantal hoogtepunten:

• in december de ZeeBra competitie voor de jeugdgroepen in Omnium.

• in maart onze eigen voorstelling in theater de Mythe in Goes,

Maar..... op persoonlijk vlak, hopen we in september, zo rond de start van het T&D seizoen, ons 2e kindje te mogen verwelkomen!  Dit betekent dat mijn inzet als docent even tijdelijk op een lager level staat.. Ik hoop jullie dan ook bij het uitkomen van de volgende nieuwsbrief kennis te laten maken met ons kindje!

Geniet allemaal van jullie vakanties en de zomer!!

Groetjes Mirian

---

Esmee Koeman

 Ik ben Esmee, ik ben 16 jaar.

Ik zit al sinds 2005 bij de vereniging. Ik ben toen eerst begonnen met dansen en niet veel later ben ik overgestapt op twirlen.

Eerst heb ik in verschillende teams gezeten en in 2009 ben ik daarnaast ook nog solo gaan doen. Ik assisteer nu sinds twee jaar bij de twirllessen. Zelf ben ik ook nog steeds actief bezig. In 2013 en 2014 heb ik meegedaan met internationale wedstrijden, dat waren echt twee hoogtepunten.

Ik heb net mijn havo diploma gehaald en daar ben ik echt heel erg blij mee. Volgend jaar ga ik naar de hogeschool in Rotterdam. Ik blijf natuurlijk wel gewoon bij de vereniging. ;)

 

Alvast een fijne vakantie en misschien zie ik jou wel na de vakantie in een van de twirllessen?

---

Sabriene Hendrikse

Ik ben Sabriene Hendrikse en samen met Mirian heb ik 12 jaar geleden Twirl en Dancefactory opgericht.

Dansen Is altijd een passie van me geweest. Voordat ik met de vereniging begon heb ik heel erg lang aan stijldansen gedaan. Zowel ballroom als Latin in de hoofdklasse, waarbij Latin mijn grootste voorkeur had.

Dit kunnen jullie nog steeds terug zien in de zumba lessen die ik geef. Een heerlijk dance, fitness work out op heerlijke muziek. Nieuw dit seizoen Is de zumba teens les op donderdagavond.

Ik hoop jullie in een van de lessen terug te zien en wens jullie een heel sportief nieuw seizoen bij T&D toe!  Groetjes Sabriene

---

Demi van Vlies

Hallo,  ik ben demi en heb weer reuze zin in het volgende seizoen.

Ik vind het super om iedereen weer te gekke dans moves te leren en al dat dans plezier weer over te brengen die ik heb in het dansen.

Ik zeg altijd een dag niet gedanst is een dag niet geleefd. :) kusjes ♡

---

Linde Hanny

Hoi, mijn naam is Linde Hanny, 23 jaar en in de zomer van 2016 verhuis ik samen met mijn vriend Kevin naar Roosendaal. Dansen is mijn passie! Ik ben als klein meisje begonnen met peuterdans en in 2015 ben ik afgestudeerd aan de opleiding MBO Dans Goes (niveau 4). Ik heb al veel geweldige danservaringen mee mogen maken, zoals het dansen als achtergronddanseres, illusionist assistente en als (dans)entertainer in een attractiepark. Ik vind het ontzettend leuk om mijn passie over te brengen op anderen, vandaar mijn grote liefde voor het lesgeven. Op zaterdag geef ik les in mijn eigen dansschooltje en doordeweeks geef ik aan verschillende leeftijden en niveaus les in klassiek ballet, moderne dans, jazz dans. Ook geef ik individuele dansbegeleiding binnen het twirlen en turnen.

Ik vind het tof om het docententeam van Twirl en Dancefactory te mogen komen versterken.

Ik wens jullie veel dansplezier komend dansseizoen en wellicht tot binnenkort!

---

Janine van Cadsand – de Wilde

Vanaf dat ik 10 was wist ik dat ik dansjuf wilde worden.

Ik heb altijd veel getraind en in heel veel voorstellingen meegedanst in diverse theaters en op grote poppodia. Ik ben in 2005 afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten als docent theaterdans. Vanaf toen heb ik op diverse scholen en dansscholen danslessen verzorgd in verschillende dansstijlen.

Het liefst verzorg ik danslessen in de stijlen klassiek en modern. Daarnaast geniet ik ook erg van de kinderdanslessen die ik geef, lekker meezingen en dansen met K3 of kinderen voor kinderen en mijn liefde voor dans en muziek overdragen op de kinderen.

Onlangs heb ik ook mijn zumbalicentie en mijn zumbakidslicentie gehaald en geef ik een swingende sportles voor de kids. Plezier voor dansen staat bij mij hoog in het vaandel, maar gaat hand in hand met het verbeteren van de techniek, waardoor je na een jaar trots kan zijn op de vooruitgang die is geboekt.

Ik hoop jullie te mogen verwelkomen in een van mijn danslessen.

---

Mandy Houtekamer

Hallo allemaal,

Ik ben Mandy Houtekamer. Ik geef nu ongeveer 6 jaar les bij T&D.

Zelf ben ik
zo’n 10 jaar geleden begonnen met dansen als lid bij T&D. Al snel ben ik
gaan twirlen, wat ik heel wat jaartjes gedaan heb. Ik zal volgend jaar de
Twirlkids 8+ en 10+ les gaan geven, wat ik nu al met veel plezier doe!
Daarnaast geef ik les in groep 7/8 op een basisschool in ’s-Gravenpolder.
Ik hoop jullie snel een keer te zien!

Groetjes,
Mandy

---

Nathalie Montauban

Mijn naam is Nathalie Montauban. Ik ben begonnen als turnster en ben op latere leeftijd beginnen te dansen. Mijn eerste show/musical dansles volgde ik bij juf Janine en ik was gelijk verkocht. Het was toen dat ik besloot, graag aan de dansacademie te willen studeren.

Ik ben in juli 2015 afgestudeerd aan de Fontys hogeschool voor de kunsten in Tilburg, richting musicaltheater. Daar heb ik les gehad in verschillende dansstijlen maar ook zang en spel. 

Mijn professionele danscarriere ben ik begonnen bij het Holland Show Ballet waar ik stage mocht lopen in de dinnershow 21 On Air.

Na mijn afstuderen heb ik mijn diploma's behaald tot fitnessinstructrice en pilatesdocent en heb ik het alternatieve jaar gevolgd op theaterschool de Trap in Amsterdam. 

Ik heb enorm veel zin om mijn passie voor dans en bewegen met jullie te delen in het nieuwe seizoen, en dat iedereen net zoveel plezier heeft en energie krijgt van bewegen als ik. 

---

De voorstelling in de Mythe, zaterdag 11 maart 2017 !

We zijn al weer enkele maanden bezig met de voorbereidingen voor onze voorstelling in de Mythe in Goes. Echt... het gaat weer helemaal leuk worden!! 

Op dit moment vragen we jullie alleen, om de data welke je terug kunt vinden in de agenda in deze nieuwsbrief te blokken in jullie agenda's !! Bij aanvang van het nieuwe seizoen zullen we jullie alvast de eerste informatie over de voorstellling doorgeven!

---

Noteer in je agenda: 

• zaterdag 27 augustus Kapelse dag 2016; geen demo of kraam! Wel flyeren!

• zaterdag 9 juli t/m 4 september Zomervakantie

• maandag 5 september; eerste lesdag seizoen 2016/2017

• zaterdag 17 december: ZeeBra Competitie Omnium Goes

• vrijdag 10 februari; 1e totaal repetitie voorstelling sporthal Groene Woud

• vrijdag 17 februari; 2e totaal repetitie voorstelling sporthal Groene Woud

• vrijdag 10 maart 2017; generale repetitie de Mythe Goes

• zaterdag 11 maart 2017 Voorstelling de Mythe Goes!

---

W:  www.twirlendancefactory.nl               E:  info@twirlendancefactory.nl

Belangrijke communicatie bij T&D vindt plaats via een email gericht aan een of meerdere groepen, of voor iedereen geldende informatie via deze nieuwsbrief en onze website!