Header

Nieuwsbrief 1-2014

 

Wij wensen alle T&D-ers, ouders/verzorgers en iedereen die T&D een warm hart toedraagt, een gelukkig, liefdevol,sportief en gezond 2014 toe!

Een nieuw jaar, een bijzonder jaar, want T&D bestaat alweer 10 jaar! Op 1 maart 2014 zijn we officieel JARIG! 

Het hele jaar door organiseren we voor jullie diverse evenementen die in het teken staan van ons 10 jarig bestaan!  Officieel zijn we jarig op 1 maart aanstaande! Op zaterdag 15 maart zullen wij ons eerste feestje vieren! (hierover later meer, maar noteer hem vast in je agenda!)

groetjes Twirl en Dancefactory

Twirlwedstrijd Goes 9 november 2013

 

“Geniet er van! Dit is jouw come back!” met deze woorden ging ik de vloer op.

Na een ruim half jaar geen training en wedstrijden meer gehad te hebben was het eindelijk dan zover.. De wedstrijd in Goes! Twirl en Dancefactory organiseerde de NTSB wedstrijd al voor de 13e keer. En een kleine primeur voor ons, als aller eerste mochten wij een evenement organiseren in de nieuwe topsporthal.

Om kwart over 8 liepen we daar vol verbazing naar binnen, wat was de hal groot!

Na de opening was als eerste Julia aan de beurt, voor haar de eerste wedstrijd. Ze deed het goed voor de eerste keer, voor haar een mooie 12e plek. 

Daarna waren de duo’s Bowien de Wee en Kimberley Kruijsse  & Eva Stobbelaar en Naomi Cijsouw aan de beurt. Ze moesten tegen elkaar in de categorie Artistic Pair. Voor Bowien en Eva was er een 1e plaats mét NK plaatsing en voor Eva en Naomi een mooie 2e plek.

Daarna mocht Sjors met zijn twirling de vloer op. Sjors werd 1e en haalde ook een NK plaatsing binnen.

In de categorie Twirling Junior moesten Eva, Kimberley, Bowien, Naomi en Esmee. Deze categorie is altijd heel groot. Maar ze wisten zich goed staande te houden. Esmee werd zelfs 1e in deze categorie! Bowien werd 7e, Kimberly werd 11e, Eva 13e en Naomi 16e.

Daarna was ik eindelijk aan de beurt met mijn twirling. Vol spanning stond ik te wachten tot ik eindelijk mocht.. En het ging super goed! Ik ben 1e geworden, met NK plaatsing!

Toen was Mandy met haar twirling, ook zij draaide super en behaalde een 1e plaats met NK plaatsing.

Esmee met haar 2e onderdeel, haar freestyle op muziek van kung fu panda, hierbij behaalde ze een mooie 2e plaats met NK plaatsing.

Daarna was ik aan de beurt met mijn 2-baton. Ook deze ging goed, ook een 1e plaats met NK plaatsing. Daarna was Mandy met haar Artistic Twirl, ze werd 1e en behaalde een NK plaatsing.

Als afsluiter van de dag was Sjors met zijn freestyle, hij behaalde een 1e plaats met NK plaatsing.

Ik heb onwijs genoten van mijn eerste wedstrijd sinds ruim een half jaar. Het was een super gezellig dag en goed georganiseerd!  Op naar de 14e editie in Goes!

Groetjes Evelien Zondervan

ZEBRA COMPETITIE 14 december 2013

Het lijkt alweer even geleden, maar pas minder dan 4 weken geleden hebben we met heel veel T&D-ers een geweldige middag beleefd in de topsporthal van Sportpunt Zeeland in Goes. Tijdens de 5e editie van de Zebra Competitie was het weer geweldig om naar alle dans, en twirloptredens te kijken van ruim 500 dansers en twirlers uit Zeeland, Brabant en Zuid Holland. 

Dat wij, T&D, naar huis mochten als winnaars van de ZEBRA CUP 2013, was natuurlijk helemaal geweldig! Een beloning voor het harde werken met zijn allen!  

We hebben het al gezegd; maar nogmaals WE ZIJN ENORM TROTS OP JULLIE ALLEMAAL!! Dansers en twirlers, de docenten, bestuur en alle vrijwilligers die belangeloos hebben geholpen om deze competitie mogelijk te maken! TOP!! 

Op onze facebook pagina staan een enorm aantal foto's; onderstaand nog een kleine impressie van een geweldige dag!

SCHOLING 

Twirl

Tussen alle twirlwedstrijden, landelijke trainingen en de T&D lessen door, hebben Esmee Koeman, Mandy Houtekamer en Sjors Huisman ook nog deelgenomen aan een cursus; Klein Twirl Certificaat. Na drie zware, koude en lange cursusdagen hebben zij op 21 december jongstleden examen gedaan. Alle drie zijn zij geslaagd en een mooi diploma rijker! 

Deze cursus is onderdeel van in totaal vijf praktijkcursussen welke twirlers kunnen afleggen alvorens zij met een docenten of juryopleiding kunnen starten.  

Zumba 

Na Janine, hebben ook Amanda en Sabriene hun Zumba licentie behaald! 

Zumba bieden we op dit moment twee maal per week aan;

  • woensdagavond in de Linge van 20.30-21.30 uur
  • donderdagavond in de Vroone van 20.30-21.30 uur

Beide lessen kun je volgen via de T&D KNIPKAART (10 lessen voor 35 euro) 

 

Allemaal van harte gefeliciteerd met jullie licenties en diploma's! 

Welkom bij T&D

Nieuwe leden per 1 november 2013:

 

1. Annelies Ros (zumba)

2. Annette Mullaert (activitydance)

3. Cindy raadtgever (zumba)

4. Christy Paaimans (zumba)

5. Daniele Karelse (zumba)

6. Elise Nieuwenhuize (peuters)

7. Elsbeth Veldwachter (zumba)

8. Els van Eekelen (zumba)

9. Esmee Kole (zumba)

10. Helma Gijzel (activitydance)

11. Jantine Bouwman (activitydance)

12. Joida Nieuwdorp (swingkids)

13. Jolanda Smits (activitydance)

14. Jose van Rijsbergen (zumba)

15. Lisa Marie Kaat (streetjazz)

16. Lotte Doornekamp (showmusical kids)

17. Maartje Nijssen (activitydance)

18. Manouk Luteijn (swingkids)

19. Marjo Paauwe (zumba)

20. Menno Dijkwel (streetjazz)

21. Milan van Halen (peuters)

22. Nadia Klijn (kidsdance 1)

23. Naomi Meijs-(Classic kids 1)

24. Naomi van Zelst (choreoclass)

25. Nina de Punder (streetkids)

26. Noa van Boven (classic kids 2)

27. Petra Kole (zumba)

28. Stan de Maat (swingkids)

29. Veerle Polvliet (swingkids)

 

Allemaal heel veel dans, sport of twirlplezier toegewenst!

T&D SHOP 

Handig, snel en goedkoop! 

 

Sinds de lancering van de nieuwe site, is ook de enige echte T&D SHOP in de lucht!

De T&D shop geeft alleen T&D-ers de mogelijkheid, om tegen aantrekkelijke prijzen, danskleding en schoeisel aan te schaffen.

De T&D Shop is geen “fysieke” winkel; we hebben immers geen eigen pand. Ook onze opslagcapaciteit (bij Mirian thuis) is niet oneindig.
Daarom zullen wij niet standaard alle artikelen in de shop, in alle maten en uitvoeringen, in voorraad hebben.  De groothandel, uit Engeland, levert echter snel!   Wanneer u wilt bestellen, moet u zich eenmalig registreren; Zo kan gecontroleerd worden of je daadwerkelijk een T&D-er bent! Dit gebeurt handmatig, dus het kan gebeuren dat je even moet wachten tot je account is goedgekeurd.  Wanneer producten niet in voorraad zijn, kun je ze WEL bestellen; ze worden dan door ons besteld bij de groothandel. Je krijgt een mailtje zodra je artikel geleverd is.

De prijzen zijn scherp, u hoeft niet stad en land af te zoeken naar de spullen, geen parkeergeld; kortom GEMAK DIENT DE T&D-ER!

Maandagmorgen 13 januari 9.00 uur plaatsen wij onze volgende bestelling bij de groothandel! Alle bestellingen uit de T&D Shop die voor die tijd geplaatst zijn, kunnen mee met deze levering! 

Ontwikkelingen danszaal in de Vroone 

 

Zoals al eerder gemeld zijn we druk bezig met het creëren van een extra danszaal in de Vroone in Kapelle. Inmiddels is in de achterste vergaderzaal al een prachtige spiegelwand voorzien. Ook zijn we met de gemeente, de beheerders van de Vroone, en allerlei andere "subsidie-potjes" druk doende met het rond krijgen van het financiële plaatje voor de aanschaf van de (dure) verende, houten balletvloer. Zodra we hier uit zijn, is de vloer snel besteld en gelegd, zodat we de T&D-dansers een fijne, verantwoorde dansruimte kunnen bieden.

Wordt vervolgd! 

Wijziging leslokatie Peuterdans en Swingkids

Vanaf woensdag 15 januari zullen de lessen "peuterdans"en "swingkids" overgaan naar de danszaal in de kelder van de Vroone. De lestijden blijven ongewijzigd! 

De groepen  (peuters en swingkids) krijgen hierover nog een extra mailing doorgestuurd. Tevens is deze wijziging aangepast in het lesrooster op onze website.

Noteer in je AGENDA:

 

  • zaterdag 15 maart T&D ledendag in Kapelle 
  • vrijdag 20, zaterdag 21 juni T&D danskamp in Kapelle

In de volgende nieuwsbrief nadere informatie over deze twee zeer bijzonder leuke activiteten!