NIEUWSBRIEF 12-2014

december 2014

Op de valreep, de allerlaatste nieuwsbrief van dit jaar! Wat gaat een jaar snel voorbij! Zeker wanneer je zoveel met elkaar hebt meegemaakt!

• T&D leverde drie nederlands Kampioenen twirl in januari

• de ledendag in maart,

• het kamp in juni,

• optreden in het Cederhof in juli,

• twee T&D-ers op het EK twirl in juli,

• een T&D-er op het WK twirl in augustus, 

• de oprichting van twee demoteams in september,

• deelname aan Shell We Dance in november,

• optreden tijdens de sintintocht in Kapelle

• en als afsluiting de ZeeBra competitie in december!

Daarnaast nog twee T&D baby's geboren, nieuwe docenten, nieuwe lessen, heel veel nieuwe leden en een nieuwe leslokatie.

Pfffff alles opsommend klinkt het als een heel druk maar leuk jaar! We hopen dat jullie het ook zo hebben ervaren! Op naar een mooi 2015 met hierin de voorstelling in de Mythe als een van de absolute hoogtepunten!

 

 Groetjes Twirl en Dancefactory

---

maandag 5 januari 2015 starten de lessen van het nieuwe jaar!

---
callanetics-to-keep-you-young-looking-21266109

nieuwe 18+ sportles bij T&D, vanaf 8 januari 2015

NIEUW BIJ T&D: Power Callanetics               Power Callanetics duurt een uur. In het uur gaan we alle spiergroepen langs: Bovenbenen Borst Rug Biceps (armen) Triceps (armen) Onderbenen Schouders Buik Callanetics is een zogenaamde low impact fitnesstraining op muziek die vooral gericht is op het verhogen van de basisspanning in uw spieren. Als belangrijkste doel heeft …

Lees verder

---

vrijdag 9 januari New years Zumba Family Party

 

Op vrijdag 9 januari is de luiden we het nieuwe jaar in met een zumba family party! Iedereen vanaf 6 jaar is van harte welkom! Dochters, zoons, moeders, oma's, tantes; alles door elkaar gemengd in een gezellige zumba les!

De les start om 19.30 uur in de Vroone en duurt 1 uur.

• Alle jeugdleden en 18+ dansleden, volgen de les binnen hun contributie.
18+ sporters volgen de les op hun knipkaart of sportpas.Introducees kunnen natuurlijk ook meedoen; zij volgen de les à 4 euro contant te voldoen bij aanvang.

Tot vrijdag 9 januari allemaal!

---

9 januari Nieuwjaars Borrel en meet-en-greet met Baby Bente en baby Boaz!

Aansluitend de zumba family party organiseren we een nieuwjaarsborrel in de foyer van de Vroone. Alle T&D-ers zijn hierbij van harte uitgenodigd!  Vanaf 20.15 uur zijn jullie welkom. (wellicht kun je nog even meekijken bij de zumba family party, als je daar niet heen gaat :))

T&D zorgt voor hapjes en een eerste consumptie.

Naast dat we proosten op het nieuwe jaar, willen we ook graag kennis maken met baby Bente en baby Boaz! Mama Kirsten en mama Janine stellen hun trots graag aan jullie voor!

we hopen velen van jullie terug te zien op 9 januari!

---

NIEUWE LESSEN 2015, van start bij voldoende opgave

 

- showmusical 6+ maandag 17.30-18.15 uur

- modern-street-jazz voor tieners 15+ donderdag 19.00-20.00 uur

- dancefit 16+ maandag 19.45-20.45 uur

- streetteens 12+ zaterdag 11.30-12.30 uur

 

Een les kan van start gaan wanneer er minimaal 10 aanmeldingen zijn. Opgeven voor de wachtlijst? ledenadministratie@twirlendancefactory.nl

---

Uitbreiding DEMOTEAM 8+ vanaf 10 januari 2015

Ben jij opzoek naar extra uitdaging en kun je best wat sneller nieuw en moeilijkere danspassen aan? Geniet jij van optredens en heb je geen last van kriebels in de buik bij wedstrijden? Geeft dit je juist alleen een extra kick??

Dan is het demo team 8+ misschien iets voor jou!

Om uit te zoeken of dit echt iets voor je is er op zaterdag 10 januari van 10.30-11.30 uur een gratis en vrijblijvende open les in de Vroone.  Tijdens deze open les wordt er gekeken of je past binnen het huidige demoteam. Heb je interesse of wil je meer informatie mail dan naar info@twirlendancefactory.nl en wie weet maak jij vanaf 2015 ook deel uit van het demo team 8+!

Groetjes juf Femke

---

OPEN LESMAAND in januari 2015:

nieuwe leden kunnen instromen in alle lessen; hierdoor zijn zij verzekerd van deelname aan de voorstelling in de Mythe!

---

T&D in 2015; docenten

Hallo allemaal,

Zoals jullie wellicht misschien al wel hebben gehoord, gaat juf Femke ons vanaf januari gedeeltelijk verlaten.
Zij heeft recent besloten om een voltijd-studie te gaan volgen, hetgeen betekent dat zij vanaf februari 2015 door de week weer in de schoolbanken zal zitten in plaats van in de danszaal. Wij begrijpen haar keuze, al vinden we het natuurlijk voor T&D, en jullie T&D-ers wel erg jammer.

Naast de enorme organisatie van de ZeeBra competitie, moesten we de afgelopen maand ook nog naarstig op zoek naar een oplossing voor het continueren van de 9 lessen die juf Femke achter zich laat. Zeker op korte termijn en midden in een seizoen, is dat helaas geen makkelijke opgave.

Ons uitgangspunt bij het vinden van de oplossing was dat er in het lesrooster zo min  mogelijk of bij voorkeur helemaal niets, aangepast hoeft te worden. Geen geschuif met lesgroepen naar andere lesdagen of tijden. Midden in een seizoen kan dat, gezien ieders volle agenda, gewoon niet zo makkelijk meer. Tevens veroorzaakt het veel rumoer en mogelijke onduidelijkheid. We zijn dan ook erg blij dat we een oplossing hebben gevonden, waarbij alle 9 lessen  gewoon op de zelfde dagen en tijden door kunnen blijven gaan!

Concreet:

• In de maanden  januari en februari zullen de groepen op dinsdag in zijn geheel over worden genomen door Shonna

• In de maanden  januari en februari zullen de groepen op woensdag in zijn geheel over worden genomen door Demi van Vlies.( zij heeft al eens eerder lessen van Femke overgenomen op de woensdag).

• vermoedelijk vanaf maart zal Janine na haar zwangerschapsverlof terugkeren binnen het docententeam.Welke lessen zij precies zal gaan draaien is op dit moment nog niet bekend, daar een en ander samenhangt met de lichamelijke mogelijkheden van Janine.

• Femke blijft lesgeven op zaterdag aan de peuters en het demoteam 8+, volgens de tijden in het rooster.

Wij hopen op jullie begrip en wensen Femke heel veel succes en plezier met haar nieuwe studie.

Groetjes
Twirl en Dancefactory

---

Lieve leden,

Zoals de meeste van jullie al weten ga ik stoppen met de lessen op dinsdag en woensdag. Dit komt doordat ik heb besloten in het nieuwe jaar een opleiding te gaan starten! Ik vind het ontzettend jammer dat ik het niet kan combineren maar de afstand van Dordrecht naar Kapelle is te groot. Wel blijf ik op zaterdag het demo team en de peuters lesgeven! Dus ik ga jullie zeker nog tegen komen binnen T&D! Ik heb een paar super jaren achter de rug en zal T&D nooit uit het oog verliezen!

Veel liefs juf Femke

---

Bestuurslid: Erica van Oeffelen

Na 10 jaar Twirl en Dancefactory heb ik besloten te stoppen als bestuurslid. Ik heb dit altijd met veel plezier gedaan en vond het fijn zo betrokken te zijn met de sport en de vereniging waar onze dochters Evita en Tamara ooit begonnen, alweer 10 jaar geleden. In deze 10 jaar heb ik heel veel hoogtepunten meegemaakt. Doordat onze dochters …

Lees verder

---

T&D in 2015; bestuurlijk

Na het lezen van bovenstaand bericht, vraag je je vast af wanneer de vraag komt "wie het bestuur wil komen versterken"  Die vraag komt er zeker! Maar nu nog niet.

Binnen het bestuur hebben wij onszelf afgevraagd hoe T&D de afgelopen 10 jaar bestuurd is, en hoe T&D de komende 10  jaar bestuurd zou kunnen/moeten worden.

10 jaar geleden wisten we nog niet, wat we nu wel weten. T&D is namelijk een vereniging van een grote omvang geworden, een vereniging met een bestuurlijke dagtaak. Ofwel naast werk en gezin een extra fulltime (onbetaalde) job. Dat dat in 10 jaar tijd zo gegroeid en ontstaan is, wil natuurlijk niet zeggen dat deze manier van vereniging besturen ook voor de komende 10 jaar op deze wijze moet plaats vinden. Wij hebben het antwoord zelf al ingevuld. het antwoord is "Nee, T&D zal de komende 10 jaar op een nieuwe manier bestuurd worden."

Dit antwoord komt voort uit meerdere oorzaken:

• de bestuurlijke basis van T&D is te klein. Kennis en kunde beperken zich tot een te klein aantal personen. Hierdoor ben je erg kwetsbaar als vereniging.

• de koers wie T&D wil zijn, en wat T&D voor haar leden wil betekenen, is de afgelopen 10 jaar uitgezet. Het T&D schip vaart. Het is nu zaak om het schip varende en op koers te houden. Dit kan door de verschillende taakvelden te gaan spreiden over een bredere organisatie structuur.

• T&D krijgt een nieuwe organisatie structuur. Zelfsturende vrijwilligers-commissies gaan, naast het bestuur, aan de slag binnen hun taakveld van T&D. Denk hierbij aan een activiteitencommissie, sponsorcommissie of kledingcommissie.

Momenteel werken we hard om het nieuwe organisatiemodel vorm en inhoud te geven. Het is van belang dat we in kaart brengen welke taken een vrijwilligers commissie krijgt. Immers indien je mogelijk geïnteresseerd bent om T&D te ondersteunen, wil je ook weten wat er van je verwacht wordt en wat bijvoorbeeld een mogelijke investering van tijd zou kunnen zijn.

In ieder geval zijn jullie vast een beetje op de hoogte van de ontwikkelingen. wordt vervolgd!

groetjes

bestuur T&D

---

de uitslag van de ZeeBra Competitie 2014 staat online: kijk snel op www.zeebracompetitie.nl

---

Winnaars grote clubactie 2014

Onder de lotenverkopers van T&D hebben wij nog een drie-tal prijzen te verdelen! De drie leden met de meest verkochte loten ontvangen van ons nog een mooie prijs!  In de eerste week van januari krijgen de drie prijswinnaars hun prijs in de les overhandigd!

we houden de spanning er dus nog even in....

---

Noteer in je AGENDA:

2015:

• <1 januari afmelden lidmaatschap; per 1 februari uitgeschreven

•  1 februari t/m 31 juni contributieperiode 2

• donderdag 8 januari 2015: 1e les callanetics 19.00-20.00 uur de Vroone

• vrijdag 9 januari 2015; zumba new years party de Vroone 

• vrijdag 9 januari 2015; nieuwjaarsborrel en baby meet-en-greet

• zaterdag 10 januari; open les demoteam 8+

• zaterdag 7 februari: open dag de Vroone (open lessen, workshop en demo's)

• zaterdag  6 juni; voorstelling de Mythe Goes

• zaterdag 19 december: ZeeBra competitie 2015 Goes

---

W:  www.twirlendancefactory.nl               E:  info@twirlendancefactory.nl

Belangrijke communicatie bij T&D vindt plaats via een email gericht aan een of meerdere groepen, of voor iedereen geldende informatie via deze nieuwsbrief.