Header

HOERAAA!!! 

Na veel gekakel, getok en wat zenuwachtig heen en weer lopen op stok is het toch weer gelukt: het ei is gelegd!! Toktoktooook!! 

Wij presenteren je (met gepaste trots) , het nieuwe T&D rooster seizoen 2014-2015.

Het huidige rooster omvatte een 26-tal groepslessen, het rooster 2014/2015 start met maar liefst 32 groepslessen per week! in deze nieuwsbrief tref je het rooster aan. We hebben het op 3 manieren voor je uitgewerkt:

 • op lessoort/dansstijl
 • per dag het totaal aantal lessen met de tijden

Docententeam 2014-2015

Shonna Verreijke komt ons team versterken! Twee dagen per week zal zij bij T&D te vinden zijn in de danszalen. Shonna was een klasgenote van juf Eva. Beide zijn deze maand afgestudeerd aan de HBO Dansacademie in Tilburg!  We zijn verheugd om wederom een HBO docente in ons team te kunnen toevoegen!

Juf Janine zal vanaf de start van het nieuwe seizoen t/m januari gaan genieten van haar zwangerschaps-en bevallingsverlof. Na haar terugkeer in februari zal zij weer een aantal lessen overnemen van juf Shonna. We hopen dan ook tegen die tijd het rooster te kunnen uitbreiden met nog een aantal extra lessen. Bestaande (volle) lessen kunnen we dan wellicht splitsen in 2 niveaus, of mogelijk kunnen we op jullie verzoek ook nieuwe lesstijlen aanbieden. We willen je dus zeker meegeven dat het rooster wat we nu presenteren een basis is, met de insteek om het halverwege het seizoen te kunnen uitbreiden met extra lessen.  ​

Ook met juf Eva, die na de zomer start met haar studie in Amsterdam, hebben we nog plannen om ook haar nog deel te laten uitmaken van seizoen 2014-2015. Zo kan ook juf Eva nog een coole choreo maken voor onze voorstelling op 6 juni 2015 in de Mythe!

Het docententeam twirl blijft ongewijzigd. Mirian, Daphne, Mandy, Sjors en assistente Esmee nemen ook aankomend seizoen de twirllessen voor hun rekening. 

Alle sportlessen zullen worden verzorgd door Sabriene, Femke, Viola en later in het jaar ook Janine.

Met de terugkeer van juf Kirsten, het aanblijven van juf Femke en de versterking van het team met juf Shonna, zijn we enorm blij en trots op het T&D docententeam 2014-2015! Een team met kennis, passie voor dans, kwaliteit en verenigingsgevoel!

Wat is nieuw in seizoen 2014-2014?

Middels de enquete hebben we heel veel van jullie wensen kunnen vertalen in dit rooster. (super dat zoveel leden de enquete hebben ingevuld! ) Het vertalen van echt alle wensen is helaas een onmogelijke opgave ������.  Een aantal aanpassingen die we in ieder geval gaan doorvoeren in het nieuwe seizoen, willen we alvast met jullie delen:

 • workshops urban/hiphop voor kids en tieners. Er liggen contacten met o.a. Marc (ledendag) om een aantal keren per seizoen bij ons een workshop (lees: halve dag )te komen geven.
 • extra ledenactiviteiten; met de Vroone als "thuishonk" liggen er zeker meer mogelijkheden om leuke activiteiten aan te bieden per leeftijdsgroep. een filmavond, of disco zal dit seizoen zeer zeker op het programma staan. Wel zoeken we vrijwilligers die willen helpen met de organisatie van deze activiteiten. Hierover later meer!
 • het demo-wedstrijdteam 7-11 jaar heeft aanstaande vrijdag haar auditie. Het opstarten van dit team is het afstudeerproject van juf Femke. Doordat dit aan regels en planning van MBO dans is gebonden, hebben we ervoor gekozen om dit team als eerste op te starten. Dat er daarnaast ook een demo-wedstrijdteam voor tieners (12+) wordt aangesteld, is iets wat we ook gaan doen. Lees; de inschrijving voor de 1e wedstrijd op 9 november staat al vast!) Ook dit team zal middels een auditie opgestart worden. Opgeven voor deze auditie is mogelijk vanaf NU op onze website!! (kopje "lessen") (daum auditie is onder voorbehoud op 6 september a.s)
 • peuters en kleuters (swingkids) zaterdagmorgen. In de periode september t/m november wordt er op zaterdagmorgen korte cursussen aangeboden voor peuters en kleuters. In de decembermaand kunnen deze jonge kinderen genieten van sinterklaas en kerst. Vanaf 2015 bieden we weer korte cursussen aan voor de doelgroep.
 • twirlsolisten uit de huidige groep twirlkids: Ook gaan we het nieuwe seizoen aanvullen met een nieuwe-jonge groep twirlsters die naast de twirlteam les ook individueel op wedstrijden willen gaan uitkomen voor T&D. De twirlkids krijgen hierover binnenkort nadere info per mail.
 • Twirlkids Doordat de huidige les twirlkids op dinsdagavond 18 twirlsters kent, wordt deze les in het nieuwe seizoen uitgebreidt. Op dinsdagavond en vrijdagmiddag kan de les worden gevolgd door de huidige twirlkids. Nieuwe twirlsters stromen bij voorkeur in op de twirlkids les op woensdag, zodat zij alle aandacht krijgen om de baton-technieken aangeleerd te krijgen.
 • Twirlsolisten: de lessen van de twirlsolisten zijn niet opgenomen in het rooster. Zij krijgen aanvullend een mail met hierin hun lesrooster en wedstrijdschema. (hun lesdagen kunnen variëren)
 • zumba ochtendles: vast opgenomen in het nieuwe rooster; dinsdagmorgen 10.15-11.15 zumba voor volwassenen!
 • klassiek en moderne les 18+: ook meiden vanaf 16 jaar zijn van harte uitgenodigd deze leuke lessen te komen volgen.
 • swingkids: deze les bieden we een heel seizoen aan op woensdagmiddag, en tevens als korte cursus op de zaterdagmorgen. De cursus start in september en duurt t/m november. leden uit de woensdaggroep, kunnen de les op zaterdag ook benutten om een les van de woensdag in te halen. In 2015 starten we weer een nieuwe korte cursus swingkids op!
 • Peuterdans bieden we dit seizoen ook aan in lesblokken van 3 maanden. zo omzeilen we met deze jonge kinderen de drukke decembermaand.
 • vakantieschema 2014-2015 is terug te vinden op de website.

 Contributie 2014/2015

Vanaf de oprichting van T&D in 2004 hanteren we de huidige contributie. Een contributie welke voor een zo groot mogelijke doelgroep in de maatschappij acceptabel moest zijn. Naar onze mening verdiend ieder kind het om een sport naar keuze te kunnen beoefenen.

Ieder seizoen hebben we ons nog aan dit standpunt kunnen conformeren. De kosten daarentegen zijn de afgelopen jaren per seizoen wel toegenomen. Je wordt dan als organisatie creatief en zoekt naar andere middelen om maar niet die contributie omhoog te moeten doen. Doordat we extra inkomsten creëren door het organiseren van grote evenementen, konden we T&D financieel gezond houden. Helaas blijkt dat we de aankomende kostenstijgingen voor seizoen 2014/2015 niet meer te overbruggen zijn met de huidige inkomstenbronnen.

Hoe gaan we hier dan nu mee om?

We gaan op basis van een aantal aanvullingen en aanpassingen zorgen dat T&D financieel gezond blijft!

 • groepsgroottes: we gaan kritischer kijken naar de minimum groepsgrootte van een les. Lessen waar geld bij moet om te kunnen draaien is iets wat we in het nieuwe seizoen niet meer kunnen doorvoeren.
 • Contributieverhoging van maximaal € 1,50/maand/lid  Op dit moment bedraagt de contributie per les € 2,50. Wanneer een lid meerdere lessen per week volgt, kan dit zelfs naar slechts € 2,--per les gaan. Bij dansscholen met een gelijkwaardig kwalitatief docententeam (MBO/HBO)  in de directe omgeving van Kapelle, zijn tarieven tussen de € 4 en € 8,50 per les niet uitzonderlijk. (ofwel tarieven vanaf 16 euro per maand) Met de voorgestelde minimale verhoging van nog geen 40 cent per les, hanteren we nog steeds erg lage lesgelden. Knipkaarten voor sporters blijven vooralsnog € 35,- voor 10 lessen.
 • Grote Clubactie: in september gaan we meedoen met de landelijke Grote Clubactie. Met deze actie, waarbij we uiteraard alle hulp van heel T&D nodig hebben, is het streven om een flink bedrag bij elkaar te krijgen. Daarnaast zijn we nog bezig met het vaststellen van een beloningsysteem voor de lotenverkopers. Hoe meer loten je verkoopt, hoe groter de beloning zal zijn.  De beloningen kunnen ingezet worden op contributiekorting, shoptegoed voor danskleding en schoenen uit de T&D shop, of kortingen op entreetickets voor de voorstelling 2015. Wanneer je je dus een beetje inzet met de lotenverkoop, dan heb je zo de contributieverhoging terugverdiend en merk je er dus feitelijk niets van!
 • Sponsorkliks: Zoals al aangekondigd in nieuwsbrief nummer 7, is T&D ook aangemeld bij sponsorkliks. Wanneer alle T&D-ers hun online aankopen via sponsorkliks laten verlopen is iedereen blij want ook deze methode kan T&D een leuk bedrag opleveren; terwijl het voor de eigen portemonnee niets scheelt! 
 • Vriendenloterij. Via deze loterij kun je T&D ook steunen. We spelen al enkele jaren mee. Ook wanneer je zelf al meespeelt, kun je je loten laten omzetten naar T&D. www.vriendenloterij.nl

Aan de hand van de definitieve opgaven voor het lesrooster 2014/2015 kunnen wij een en ander nog eens financieel narekenen en jullie op de hoogte brengen van de definitieve uitkomst van de contributieverhoging. Bovenstaande is een maximum verhoging. Wanneer we met een lagere contributieverhoging ook uit de voeten kunnen, dan doen we dat zeker! T&D is een vereniging en geen bedrijf :)  De dagelijkse organisatie van de vereniging draait op vrijwillige basis!!

Wat vragen we NU van jullie?

 • Na het uitpluizen van het rooster willen we je vragen om je voorkeur voor de te volgen les(sen) seizoen 2014/2015 aan ons door te geven. Op onze website kun je onder het kopje "lessen/rooster 2014/2015" het opgave formulier vinden. (of volg deze link : http://www.twirlendancefactory.nl/opgave-lessen-seizoen-20142015/)  
 • Naast je absolute voorkeur, willen we je ook vragen om een 2e keuze aan ons door te geven.
 • Lessen die na jullie opgave te weinig leden hebben, kunnen we mogelijk niet opstarten bij de start van het seizoen.
 • Nadat we jullie opgaven hebben verwerkt, krijg je van ons een bevestiging bij welke les(sen) je bent ingedeeld voor het nieuwe seizoen!
 • uiteraard is het naast deze opgave ook in het nieuwe seizoen gewoon weer mogelijk om ook bij andere lessen een proefles te volgen. Dit kun je aangeven in het proefles formulier op onze website. (link: http://www.twirlendancefactory.nl/aanvraag-gratis-proefles/)
 • OPGAVE GRAAG VOOR 10 juli aanstaande! Alleen opgaven via het formulier op de site worden in behandeling genomen; dit scheelt ons namelijk enorm veel uitzoekwerk en dus tijd! Indien jullie hier allemaal aan meewerken, kunnen we des te sneller de definitieve groepsindelingen aan jullie doorgeven!
 • Alvast bedankt voor jullie medewerking!


Ondanks dat de vakantie voor de deur staat, hebben we toch ook al veel zin om te starten met het nieuwe seizoen! Een seizoen waarin we nog steeds leuke 10-jaar-T&D activiteiten organiseren, we weer meedoen aan de zeebracompetitie, T&D ook wedstrijdteams dans kent, en we met z'n allen toewerken naar het hoogtepunt van het seizoen DE VOORSTELLING in de Mythe!

het wordt vast een mooi, leuk en gezellig seizoen, denken jullie ook niet?

 

Groetjes

bestuur en instructieteam

Twirl en Dancefactory Kapelle

Nieuwsbrief 8-2014 half juli in je mailbox !!